Fönsterbänk Granit Absolut Black Polerad, bredd 5-15cm

Artikelnr: FB_GAB_02-1 Kategori: Etikett:

800 kr

6 i lager

Snabb leverans​

Inga mellanhänder, därav rätt pris

Bästa kvalité

Produkter med lång hållbarhet & garanti

Experter & bra service

Vi guidar dig till rätt produkter

Ytterligare information
Leveranstid

5-6 arbetsdagar

Recensioner (0)
0 reviews
0
0
0
0
0

Recensioner

Clear filters

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Fönsterbänk Granit Absolut Black Polerad, bredd 5-15cm”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Beskrivning

Fönsterbänk Granit Absolut Black Polerad, bredd 5-15cm

Rengöring

Ljusare granitplattor är vanligtvis mer absorberande och får lättare fläckar. Till exempel kan rött vin lätt tränga in i ytor utan impregnering. Om du har en ljus granitplatta rekommenderar vi att denna impregneras minst en gång om året med Steinfix 100+. Detta är en oljebaserad impregnering med Nano-effekt. Den tränger in i stenen och ger ett luktfritt och osynligt skydd av bänkskivan. Den avger inte heller partiklar till livsmedel efter härdningen.
Innan du applicerar STEINFIX 100+ måste bänkskivan vara ren och torr. Eventuellt gammalt polermedel kan avlägsnas med STEINFIX 90. Om skivan är smutsig tvättar du den först med STEINFIX 40 och sköljer sedan av den med rent vatten. Envisa fläckar kan avlägsnas med STEINFIX 10/20/30 (se respektive bruksanvisning). Applicera STEINFIX 100+ koncentrat på en ren och torr skiva. Fördela jämnt med en ren trasa eller pappershandduk. Låt oljan torka in väl i skivan (ca 4-5 timmar) innan du tar bort överskottsolja med en mikrofiberduk. Om skivan är porös (det första lagret av olja trängde snabbt in i plattan), bör behandlingen upprepas en till två gånger.
STEINFIX 100+ är fullt härdat efter ca 36 timmar.
Svart granit har i allmänhet mycket täta porer och är i sig mer resistent mot fläckar. Vi rekommenderar att du också impregnerar den med STEINFIX 100+ årligen.

Fönsterbänk Granit Absolut Black Polerad, bredd 5-15cm2

Artikelbeskrivning

En bänkskiva i granit är mycket resistent mot både värme och vatten. Fläckar och fingeravtryck kommer att vara mindre synliga på en blank yta än en mattslipad. Båda ytorna är lätta att hålla rena. Granit behåller sin glans och motstår repor även om den utsätts för grov användning. Det rekommenderas dock att använda skärbrädor och lämpliga underlag för heta pannor och grytor. Det finns granit som innehåller mycket kristaller. Dessa gör att stenen kan bli mer porös och få fler små porer i ytan. Detta är emellertid ett helt naturligt utseende.

Fönsterbänk Granit Absolut Black Polerad, bredd 5-15cm3

Rengöring av bänkskivor i granit

För daglig rengöring är en mikrofiberduk fuktad med vatten tillräcklig. Vid eventuella fläckar eller lättare nedsmutsning av bänkskivan rekommenderas en PH-neutral natursåpa, t.ex. färdigutspädd STEINFIX 60 eller STEINFIX 70 i sprayflaska. Detta är specialprodukter som är framtagna för natursten. Om du har fått mer djupgående fläckar i bänkskivan, är det klokt att använda grovrengöringsmedlet STEINFIX 40, och eventuellt fläckborttagningsmedlen STEINFIX 10/20/30 (se respektive bruksanvisning). Vid användning av STEINFIX 40 är det nödvändigt att återimpregnera skivan.
Om du vill få upp glansen på bänkskivan, kan du stryka på ett lager STEINFIX 60 natursåpa. Blanda 1 del STEINFIX 60 med 3 delar vatten. Applicera blandningen på bänkskivan, fördela den jämnt med en trasa och låt torka i ca 15 minuter. Polera sedan med vanligt hushållspapper tills medlet har trängt in i stenen och bildat en fin, polerad yta.