Allmänna Råd

Skötselråd för Komposit diskho

Skötselråd för daglig användning av komposit diskho

Att sköta en komposit diskho är lika enkelt som att sköta vilken annan diskho som helst. Rengöring bör ske lika ofta som för en vanlig diskho.

→ Kalkavlagringar

Kalkavlagringar och vattenmärken kan lätt tas bort med vanliga hushållsrengöringsmedel. Kom ihåg att läsa instruktionerna noga och skölj ytan grundligt med vatten efter användning.

→ Värme
Efter att ha använt tunga kokkärl (t.exstekpannor, tryckkokare, kastruller, etc., placera dem på ett värmetåligt underlägg (om möjligt med gummibas) och låt dem svalna. PLACERA ALDRIG VARMA ELLER HETA KOKKÄRL  PÅ KOMPOSIT DISKHO. Plötsliga och extrema temperaturförändringar (varmt-kallt)kan skada ytan. Häll inte kokande vätska på ytan. Den bästa metoden är att låta vätskan svalna i sin behållare innan den hälls i vasken. Om detta inte är möjligt, spola med kallt vatten och häll ut vätskan samtidigt.

→ Repor
Vid användning av vassa föremål (knivar,etc), skydda din komposit diskho med en skärbräda.

→ Kemikalier

Vid enstaka spill med kemiska produkter, torka bort spillet omedelbart. Följ rekommendationerna nedan:

→ Använd inte färgborttagningsmedel, kaustiksoda eller mycket sura produkter.

→ Om du använder blekmedel eller lösningsmedel,lämna dem inte kvar på ytan under en längre tid, och skölj noggrant av ytan med vatten.

→ Använd inte produkter som innehåller klor.

→ Undvik kontakt med produkter som innehåller aceton.

→ Undvik kontakt med fluorvätesyra

Följande är exempel på produkter som inte bör användas på komposit: Färgborttagningsmedel, tvättsvampar med metallborst, stålull, ugnsrengöringsmedel, produkter som innehåller metylenklorid, syror som rensar blockerade avlopp, och slutligen nagellacksborttagningsmedel med aceton.

Vid oavsiktligt spill, ta bort fläckarna omedelbart med mycket vatten och neutral tvål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *