ALLMÄNNA VILLKOR STONECENTER E-HANDEL

Version 2021-09-17

Dessa allmänna villkor gäller som avtal mellan dig som konsument (”du eller Kunden”) och Stone Center AB (”Stone Center”), org. nr. 559048-2468, med adress Minelundsvägen 7, 417 05 Göteborg, e-post: info@stonecenter.se, när du beställer produkter eller varor (”Produkter”) från www.stonecenter.se (”Hemsidan”).

1 ALLMÄNT
För att kunna slutföra en beställning på Hemsidan måste du intyga att du är över 18 år. Stone Center accepterar inte kreditkortsbetalning från personer under 18 år. Stone Center förbehåller sig rätten att i enskilda fall förneka eller ändra din beställning (t.ex. om Stone Center misstänker bedrägeri, att du har angett falsk personlig information, och/eller innehar en utebliven betalning av skuld).
Du försäkrar att alla de uppgifter du lämnar är korrekta.
2 BESTÄLLNING OCH GODKÄNNANDE AV VILLKOR
Genom att klicka i ”Jag godkänner de allmänna villkoren”, i Stone Centers digitala kassa (”Kassa”) godkänner du dessa allmänna villkor för beställning av Stone Centers Produkter. Du bekräftar beställningen av de Produkter som du lagt i varukorgen genom att klicka på ”Betala köp”-knappen. Order som innehåller lagerförda produkter skickas normalt sett inom 3-5 arbetsdagar och är därför bindande.
Stone Center godkänner din order först när betalning genomförts och godkänts av kortbetalningsföretaget och/eller när Klarna AB (”Klarna”) har godkänt din kredit. Stone Center förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalningsmetoder.
Efter att du har bekräftat köpet skickar Stone Center en orderbekräftelse med detaljerna av köpet till den e-postadress du har uppgivit i kassan. Observera att det därför är viktigt att du anger rätt information när du gör en beställning. Stone Center rekommenderar att du sparar orderbekräftelsen för att underlätta vid eventuell kontakt med Stone Centers kundsupport. Orderbekräftelsen är också ditt bevis på att du har slutfört ditt köp. Om du inte mottagit en orderbekräftelse inom 24 timmar, vänligen kontakta Stone Center genom e-post eller telefon för att bekräfta ditt köp.
3 PERSONUPPGIFTER
Stone Center värnar om din personliga integritet och säkerhet. När du handlar på hemsidan lagrar vi en del av din personliga information för att du ska kunna genomföra ditt köp. Du har rätt att begära tillgång de uppgifter vi har om dig, och om någon information är felaktig kan du få dem ändrade eller borttagna. Stone Center kan också komma att använda cookies för att förbättra din användarupplevelse på hemsidan. För mer information om hur Stone Center behandlar personuppgifter samt cookies, läs Stone Centers Integritetspolicy.
4 stone centers produkter
Stone Center säljer sten (komposit, granit, marmor etc.), kök- och badrumsinredning, kakel och klinkers. Stone Center tillverkar också på beställning bänkskivor m.m. Alla bilder på Hemsidan ska uteslutande ses som illustrationer. Sådana illustrationer kan inte garantera att återskapa de produkter du får, produktens exakta utseende, funktion eller ursprung. Stone Center tillverkar även produkter i naturliga material såsom marmor etc. som med tiden kan ändra utseende och/eller upplevas patinerade över tid på grund av oxidation och/eller normalt användande. Detta är en naturlig process hos naturmaterial och inte en anledning till reklamation. Stone Center kommer, i den mån det är möjligt, att informera dig om detta i sina produktbeskrivningar. Upplever du brist på information, rekommenderar vi att du kontaktar oss innan du går vidare i ditt köp. Vidare åligger det dig att följa de skötselråd som utfärdas av tillverkare för respektive produkt.
Nyanser, färger och storlekar på keramik (t.ex. kakel, klinker, granitkeramik och mosaik) kan skifta mellan visade prover och levererat material på grund av olika produktionstillfällen. Levererade plattor kan därför avvika från visade prover avseende färg och nyans. Samma gäller också för olika storlekar i samma serie och kulör. Den keramik Stone Center levererar är alltid av första sortering och är alltid från en och samma batch (produktionstillfälle). Stone Centers producenter förbehåller sig rätten att ändra i produkterna utan föregående avisering.
För att naturmaterial ska bibehålla god kvalitet över tid ska de skötselråd som vi tillhandahåller vid köp och på våra leverantörers hemsidor följas. Vid skador och slitage till följd av att dessa råd inte har följts förbehåller sig Stone Center rätten att neka en reklamation. Stone Center är inte ansvarig för försämring som uppkommit genom normal förslitning av Produkter (t.ex. sten, stenskivor, naturmaterial) eller försummad eller felaktig skötsel av Produkter eller att Produkter använts till annat än vad den är avsedd för.
Sten är ett material som bildats av naturen och kan därför inte strikt jämföras med uppvisade provbitar. Det kommer alltid att förekomma mer eller mindre variationer och dessa kan inte leda till reklamationer. Vanligt förekommande variationer i natursten som accepteras är:
Luftblåsor som är vanligt förekommande i bl.a. ljus Carraramarmor. Dessa uppträder ofta som små ljusprickar, håligheter eller smårevor.
Små opolerade prickar eller håligheter som oftast finns i polerad granit. Granitsort och ljussättning påverkar framträdandet av dessa.
Läkta stick som ibland kan uppfattas som sprickor i stenen.
Tydligt framträdande fläckar i finkornig granit som inte överskrider storleken av en femkrona och tydligt framträdande fläckar i storkornig granit upp till 5 cm.
Övriga färgvariationer i samma leverans förutsatt att de olika stenarna tagits från samma sändning.
Förutom naturliga variationer måste också fackmannamässigt utförda reparationer accepteras.
Innan montering sker skall materialet kontrolleras så att monteringen kan göras utan problem. Kontrollera antal, nyanser, storlekar och eventuella synliga skador omgående vid mottagandet. Skada som inte är synlig vid mottagandet skall anmälas senast 7 dagar efter mottagandet. Dokumentera och fotografera skadan så mycket som möjligt. Samtliga i kedjan har räddningsplikt, alla har en skyldighet att begränsa en skada när det är möjligt. Reklamation efter montering godkänns inte. Är materialet monterat är det också godkänt av Kunden utan anmärkning.
5 priser
Alla priser anges inklusive moms och i svenska kronor. Stone Center reserverar sig för momshöjningar och andra prisförändringar Stone Center inte kan råda över.
Stone Center förbehåller sig rätten att när som helst ändra priserna på Hemsidan och korrigera priserna efter att eventuella fel har uppstått.
Priset för frakt av Produkter är beroende av Produkternas storlek, vikt och vart Produkterna ska fraktas. Det totala priset för Produkter och frakt presenteras i kassan.
6 betalning
Stone Center accepterar MasterCard och Visa i samarbete med Klarna. När du handlar hos Stone Center kan du dela uppbetalningen genom Klarna.
Genom att välja betalningsmetod enligt ovan intygar du att du förstår och godkänner att det är Stone Centers tredjepartsleverantör, Klarna, av betalningstjänstens villkor som kommer att tillämpas för din betalning. Läs mer om Klarnas villkor här. Skulle det uppstå ett problem med en betalning ska Stone Center inte hållas ansvarig för detta, utan du hänvisas till att kontakta Klarna.
Stone Centers betalningsleverantör uppfyller kraven för PCI DSS. Vid köp genom kort belastas kortet vid beställningen. Även denna lösning erbjuds av Klarna.
Stone Center förbehåller sig rätten att neka en beställning om fakturabetalning, eller om annan betalningsmetod som valts inte är godkänd. Stone Center förhåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalningsmetoder, samt ändra betalningsmetod om ditt val av betalning av någon anledning inte fungerar vid köpet.
Stone Center lagrar eller hanterar inte bank- eller kreditkortsnummer på Hemsidan, eller annan information som du tillhandahåller Klarna.
Stone Center förbehåller sig rätten att avbryta ett köp om bedrägeri misstänks.
7 leveransvillkor
Stone Center erbjuder olika fraktsätt och leveransvillkor beroende på Produkt, fraktvikt och vart du befinner dig. Fraktalternativ visar sig i kassan när du ska betala.
Normal leveranstid för lagervaror är 5-7 arbetsdagar och för beställningsvaror mellan 3-8 veckor. Om lagerförda Produkter och beställningsprodukter är del av samma beställning, gäller den längre leveranstiden om inte annat meddelas.
Leveranstiden för dina produkter ska alltid ses som en uppskattning som indikerar när din beställning kommer att levereras. Stone Center kan inte ge dig ett exakt leveransdatum för din beställning.
Oförutsedda problem eller förseningar i tillverkning av dina produkter kan påverka din leveranstid. Utöver detta kan semesterperioder orsaka längre leveranstider än de som anges på Hemsidan. Stone Center kommer att göra sitt bästa för att informera dig om detta, samt hålla dig informerad om eventuella förseningar eller avvikelser angående din leverans.
Stone Center erbjuder dig möjligheten att få din beställning levererad till ditt hem. Detta innebär fram till din port om du bor i lägenhet, och fram till din tomtgräns om du bor i hus. ”Fram till” innebär så nära din port eller tomtgräns som en lastbil kan komma.
Skulle Produkter inte hämtas ut skickas de tillbaka till Stone Center. För ej uthämtade produkter debiterar Stone Center dig för de merkostnader som uppstår i samband med returen. Dessa kostnader består av returfrakt samt eventuell kostnad för att förvara produkter på ett lager innan de kan skickas tillbaka.
När du tar emot din leverans från Stone Center ska du som kund snarast undersöka och kontrollera om förpackningen och/eller produkten är skadad. Upptäcks eventuella transportskador på förpackningen och/eller produkten ska detta noteras på fraktbolagets/utlämningsställets transportsedel/avi.
Vid hemleverans ska eventuella transportskador på förpackning och/eller produkten noteras på transportsedel/avin innan fraktbolaget lämnar platsen.
Eventuella transportskador på förpackning eller Produkt ska dokumenteras med foton, med och utan emballage. OBS! Utan noterad skada kan inte en reklamation göras. Maila dessa till info@stonecenter.se. Reklamationer ej gjorda inom 7 dagar efter leverans godkännes ej.
Stone Centers ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på Hemsidan, är begränsad till det totala beloppet av din beställning. Stone Center har inget ansvar för indirekta förluster.
Skulle Stone Center ha anledning att ifrågasätta din betalningsförmåga, förbehåller sig Stone Center rätten att stoppa leveransen och har ingen skyldighet att genomföra leveransen förrän fullständig betalning av beställningen har kommit Stone Center tillhanda, alternativt att beslut om annan överenskommelse har fattats.
Vänligen ta hänsyn till att våra produkter kommer på träpallar som kan vara ett par meter långa. Stone Center eller det fraktbolag Stone Center anlitar tar inte tillbaka dessa efter leverans.
Fraktbolaget bär inte in Produkterna. Leveransen måste kvitteras av mottagaren eller dennes ombud enligt fraktbolagets anvisningar.
8 reklamation
Reklamationsrätten täcker produkter och varor som är felaktiga enligt konsumentköplagen. Om du önskar göra gällande fel i levererad Produkt ska du så snart som möjligt efter att felet har upptäckts kontakta Stone Center antingen i butik eller genom info@stonecenter.se. Reklamationen måste göras inom skälig tid efter det att du märkt eller borde ha märkt felet.
Vid eventuell retur på grund av reklamation är du ansvarig för att packa produkten så att den inte skadas under transporten.
När en reklamerad vara returnerats och reklamationen godkänts kommer Stone Center att kontakta dig för vidare hantering av ärendet. Stone Center förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att Produkten inte är felaktig enligt konsumentköplagen.
Stone Center står för returfrakten för godkända reklamationer, förutsatt att returfrakten sker på överenskommet sätt mellan dig och Stone Center.
9 dröjsmål
Om leveransen dröjer från vad som har utlovats ersätter Stone Center inte eventuella kostnader för utebliven arbetsinkomst eller ersättning för anlitad extern monteringshjälp. Stone Center tar inte ansvar för någon skada som uppstått till följd av att en aviserad leveranstid har överskridits.
10 ångerrätt
I egenskap av konsument har du 14 dagars ångerrätt för varor inhandlade på nätet från den dag då produkterna levererats till kund. Det betyder att du som kund måste uppmärksamma Stone Center på att du ångrar ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot leverans av dina Produkter. Det kan du göra genom att skicka e-post till Stone Center på info@stonecenter.se och tydligt ange att du ångrar ditt köp, eller använda det standarddokument för utövande av ångerrätt som Konsumentverket har tagit fram, klicka här.
Stone Center kommer endast att återbetala dig för de inköpta Produkterna. Kunden står alltid för samtliga frakt- och returkostnader och/eller andra betalningsavgifter. Kunden ansvarar även för att produkten returneras i oförändrat skick och i originalemballage. Kostnader avseende frakt, transport och/eller andra betalningsavgift betalas av dig.
Vid retur ska produkten åter placeras i originalförpackning och originalemballage. Du får inte klistra på märken eller skriva direkt på förpackningen. Om originalemballaget är skadat eller på annat sätt inte uppfyller kraven har förbehåller sig Stone Center rätten att göra ett värdeminskningsavdrag.
Värdeminskningsavdrag görs om produkten och/eller emballagets skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund utan att göra ett avdrag på försäljningspriset. Avdraget görs på det totala returbeloppet innan det återbetalas till dig. Stone Center gör bedömning vid varje unik retur om storlek på avdraget.
Anser Stone Center att villkoren, tidsfristen, förpackningen eller produktens skick inte uppfyller kraven, kontaktar Stone Center dig via e-post med en motivering till detta.
Vänligen notera att denna ångerrätt endast gäller för konsumenter och vid köp ur det ordinarie sortimentet. Detta innebär att ångerrätt inte föreligger vid köp av produkt som tillverkas i enlighet med en kunds unika specifikation.
Vid åberopande av ångerrätt sker återbetalning av köpesumman så snart som möjligt, dock senast 14 dagar efter att Stone Center mottagit ditt meddelande om att du ångrar ditt köp. Stone Center kan innehålla betalning till dess att Stone Center har mottagit produkten, eller om du har visat att varorna har skickats tillbaka till Stone Center. Återbetalning kommer att ske till källan till det ursprungliga köpet, såvida inget annat avtalats eller problem uppstår.
Vänligen notera att returfrakten vid åberopande av ångerrätt kan vara dyrare än den frakt du betalade för att få hem produkterna. Detta beror på att köp av enstaka frakttjänster är avsevärt dyrare än stora fraktvolymer. Skulle en skada uppstå vid en sådan returfrakt så är det från det fraktbolag du anlitar du ska kräva ersättningen. Ta därför reda på vilka försäkringsvillkor som gäller för det fraktbolag du anlitar så att du vet att du får full ersättning vid eventuell skada.
Stone Center förbehåller sig rätten att vägra en retur om någon av ovanstående villkor samt villkoren i punkten 7.6 inte uppfyllts. Du står då för kostnaderna för returfrakten, alternativt kan Stone Center, för en administrativ avgift, omhänderta leveransen trots icke uppfyllda krav.
11 garanti
Stone Center strävar alltid efter att leverera högsta kvalitet men lämnar inga garantier för att produkternas kvalitet, lämplighet eller användning överensstämmer med dina förväntningar.
Stone Centers Produkter är Stone Centers ansvar fram till dess att de har nått leveransadressen.
12 ANSVARSBEGRÄNSNING
Stone Center ansvarar inte för skador och eventuella kostnader som uppkommer i samband med montering och användning av Stone Centers Produkter.
Stone Center ansvarar inte för skador och eventuella kostnader som uppkommer som en följd av felskrivningar eller inaktuell information på Hemsidan.
Med vidare hänvisning till avsnitt 6 uppmärksammar och förstår du att det är tillämplig tredjepartsleverantör av betallösningar, vars villkor i sin helhet gäller för din betalning till Stone Center. Skulle det uppstå ett problem med en betalning ska Stone Center inte hållas ansvarig för detta, utan du hänvisas till att kontakta respektive betalningsleverantör.
13 force majeure
Vid händelse av krig, strejk, upplopp, katastrof, kraftiga prisförändringar på världsmarknaden, fel i elektrisk kommunikation, telekommunikation, dataförbindelser eller annan kommunikation, samt defekta eller uteblivna leveranser av varor från underleverantörer, och därmed jämförbara händelser som ligger utanför Stone Centers kontroll och förutseende, befrias Stone Center från sina förpliktelser att fullgöra dessa allmänna villkor under force majeure. Om detta inträffar, kommer Stone Center att försöka underrätta dig om detta.
14 ändring av villkor
Stone Center förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa allmänna villkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa villkor kommer att publiceras på Hemsidan. Ändringar gäller från det att Kunden har accepterat villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Hemsidan), alternativt 30 dagar efter att Stone Center har informerat kunden om ändringarna. Stone Center rekommenderar dock att kunden håller sig uppdaterad på Hemsidan regelbundet för att bli varse om eventuella ändringar av villkoren.
15 tillämplig lag och tvist
Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag och avgöras av allmän domstol med Göteborgs tingsrätt som första instans.

________________________________

Betalningslösningar
Vi tar emot MasterCard och Visa i samarbete med Klarna Bank. När ni handlar hos oss kan ni dela upp betalningen via klarna. Läs mer om Klarnas villkor här.

Vår betalningsleverantör uppfyller kraven för PCI DSS. Vid köp via kort, belastas kortet vid beställningen. Även denna lösning erbjuds av Klarna.

Få först. Betala sen.
Dessa villkor för faktura gäller mellan dig och denna butik när du handlar varor, biljetter eller tjänster och du valt att betala med faktura.

När du väljer att betala med faktura erbjuder vi dig möjligheten att betala 14 dagar från dess att vi skickat varorna eller biljetterna för leverans, eller från tillgängligt datum för tjänsterna eller digitalt material. Vi överlåter vårt krav på betalning för ditt köp till Klarna Bank AB (“Klarna”). Klarna kommer att skicka en betalningsinstruktion till dig där du ska betala direkt till Klarna. För kontaktuppgifter och ytterligare information om Klarna, gå till klarna.se.

Om du tidigare valt att ansluta dig till tjänsten Månadsfaktura kommer fakturan istället att inkluderas i din månadsfaktura i enlighet med de villkor som gäller för Månadsfaktura.

Betala endast efter du tagit emot din order
Klarna erbjuder konsumenter Köparskydd, vilket bland annat innebär att du som konsument inte behöver betala för dina beställda varor förrän du har mottagit dem, samt att Klarna assisterar dig med problem som relaterar till ditt köp.

För mer information och instruktioner vänligen gå till: https://www.klarna.com/se/beskrivning-av-klarnas-koparskydd/.

Kostnader och avgifter
Vi tar ut en fakturaavgift om 0 kr per köp. Vid sen betalning skickas en påminnelse ut till dig där du åläggs att betala en påminnelseavgift. Har du handlat för under 60 kr tillkommer en påminnelseavgift om 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Kreditprövning och personuppgiftsbehandling
När du väljer att betala med faktura gör Klarna en kreditprövning. Om en kreditupplysning tas kommer du bli underrättad om detta samt få en kopia på kreditupplysningen skickad per post eller e-mail. Klarna behandlar dina personuppgifter för att uppfylla våra åtaganden enligt detta avtal och för de övriga syften som redovisas i vår Dataskyddsinformation. Dataskyddsinformationen hittar du här, eller på vår hemsida, och genom att använda Klarnas tjänster så bekräftar du också att du tagit del av denna Dataskyddsinformation. Vi behandlar dina personuppgifter bland annat för att utföra identifikation, kundanalys, kreditprövning, marknadsföring och affärsutveckling. Vi kan också komma att överföra dina personuppgifter till utvalda partners (såsom kreditvärderingsinstitut), som kan vara etablerade i en stat utanför EU/EES. Du hittar mer information om vår delning av personuppgifter, dina rättigheter i förhållande till dessa, hur du kan kontakta oss med frågor, eller vända dig till myndighet med klagomål, i Dataskyddsinformationen.

Ladda ner denna information.

SSL
Vi har en säker sida dvs. SSL certificerad sida.